Skip to main content

 

Een vrouwencirkel is een eeuwenoud, eenvoudig en krachtig ritueel.

 

Elke maand, op of rond volle maan organiseer ik een ONLINE vrouwencirkel.

Elke maand in de lente en zomer, zo op of rond nieuwe maan organiseer ik een LIVE vrouwencirkel, buiten, rond het vuur.

 

Wij horen bij elkaar. En als we voelen en ervaren dat we bij elkaar horen kunnen we door alles in het leven heengaan. Door moeilijke en pijnlijke ervaringen. Maar we zijn niet meer gewend onszelf aan anderen te laten zien in al onze grootsheid én imperfectie. En omdat we dat niet doen, raken we van onszelf verwijderd en komen terecht in rivaliteit, competitie en alle stress die daarmee gepaard gaat. We vergeten dat we ten diepste verbonden zijn. En omdat we uit verbinding zijn, vervallen we in contacten al gauw in machteloosheid; we gaan klagen of teveel voor elkaar zorgen. We vergeten elkaar te versterken.

In vrouwencirkels verbinden we weer. Niet op basis van hiërarchie, maar vanuit gelijkwaardigheid. Open, oordeelvrij, compassievol en bekrachtigend. Jij laat je zien en voelen en je ziet en voelt de ander. Dat verbindt en raakt en werkt zo krachtig. In die verbondenheid bekrachtigen wij onszelf én elkaar!

Wijze vrouwen

 

De vrouwen in de cirkel vormen samen de wijze vrouw. De vrouw die alles ziet en hoort, die niet oordeelt of reageert. Zij is vol liefde, begrip, wijsheid en draagkracht. Om de beurt nemen de vrouwen de rol van dochter op zich. Zij deelt haar zielenroerselen met de wijze vrouw. Door hier woorden aan te geven kan energie weer gaan stromen. Er komt helderheid in denken en voelen en daardoor komt een proces van heling op gang. Elke vrouwencirkel krijgt een eigen thema.

“Ik vond het een fijn volledig programma, zo met het thema, een meditatie en afsluiten met een gedicht. Aanvankelijk dacht ik dat een cirkel misschien wat lastig zou zijn online, maar ik heb het helemaal niet als beperkend ervaren. Leuk hoe de kaars het ritueel wat meer bekrachtigde.”

Denise

Ik ben oprecht geraakt geweest door ieders verhaal. Ik heb dus met ontroerd hart geluisterd en vond het fijn zelf ook iets te delen. Ik was na afloop rustig en opgelucht en had het gevoel tot mezelf en tot inzicht te zijn gekomen. Heel fijn, ik doe graag de volgende dan ook weer mee.”

Janneke

Dank jullie wel voor de fijne avond! Dit was net wat ik nodig had.
Misschien was ik wat stilletjes maar in stilte heb ik me wel degelijk verbonden en deelgenomen. Mijn dag gister was al ‘vol van woorden’, het was even genoeg.
Ik heb ook heerlijk geslapen, voel een lome kalmte. Mijn batterij staat na gisteravond weer in het groen.
Dank dat ik er mocht zijn (zoals ik ben 😉) en tot een volgende keer.

Paulien