Mijn naam is Berteld Kok.

Van 1991 tot 2018 heb ik als verloskundige gewerkt. Vanaf 2012 werk ik daarnaast als verloskundig-vrouwen-coach. Ik geef met enige regelmaat scholing over de onderwerpen zwangerschap en moederschap.

Daarnaast ben ik sinds 2018 bestuurder van de koepel van verloskundigen, de KNOV, zo wil ik bijdragen aan het goede verloskundige systeem in Nederland, waar de belangen en wensen van de vrouw gehoord worden en voorop staan.

Belangrijke waarden in mijn leven zijn aandacht, liefde, betrokkenheid, autonomie en rust.

Ik ben getrouwd en heb vier kinderen. Naast mijn gezin en werk ben ik vaak aan zee, waar ik het hele jaar door zwem, doe ik aan yoga en chi-kung en hou ik van dansen!

Als verloskundige heb ik vaak vrouwen ontmoet met vragen waar ik meer tijd voor wilde hebben dan mogelijk was op het spreekuur. Ik wilde meer tijd om samen te onderzoeken wat die vraag precies inhoudt, waar deze vandaan komt en hoe daarmee om te gaan. Dat motiveerde mij tot verdere scholing.

Ik heb een opleiding tot verloskundig coach gevolgd. Ik merkte dat veel vragen waar zwangere vrouwen en jonge moeders mee zitten anders, maar vergelijkbaar zijn met vragen uit ieders leven. Ik heb daarom ook een algemene coachopleiding gevolgd.

Zwanger zijn en moeder worden is een gebeurtenis waarbij belangrijke levensvragen naar boven komen. Mijn specialisme is verloskundige-vrouwen coaching.

Ik luister aandachtig en actief naar je. Ik creëer een veilige omgeving zodat jouw vragen, inzichten én eigen oplossingen aandacht krijgen. Oplossingen die aansluiten en dus werken voor jou!

berteld-kok
pagina-momo-en-de-tijdspaarders
Inspiratie

Momo en de tijdspaarders

Al heel vroeg, toen ik tien jaar oud was, werd ik geïnspireerd door een boek dat ik las. Het maakte een grote indruk op mij. Ik herkende daarin iets van wat ik later wilde worden!

Het boek is van Michael Ende en heet ‘Momo en de tijdspaarders’, wat uiteindelijk ook de naam van mijn coachingspraktijk is geworden.