Skip to main content

De Interne Alchemie van Vuur en Water,

een serie Masterclasses door Inge Maassen.

 

Ik organiseer Masterclasses, gegeven door Inge Maassen, waarin de interne alchemie van het hart en de nieren(seksuele organen) centraal staat.

Wat is Interne Alchemie?

Bij Externe Alchemie voegen we van buitenaf iets toe dat de chemische samenstelling binnenin verandert. We nemen bijvoorbeeld een kop koffie voor een (tijdelijk) betere focus.

Bij Interne Alchemie werken we met interne middelen. In dit geval mengen we ons innerlijk water met ons innerlijk vuur; onze (seksuele) levensenergie met ons hart.

In deze serie Masterclasses kijken we naar de manier waarop in elk van ons water en vuur samenkomen. Met gebruik van Chi-Kung oefeningen, meditatie, Tao-Yin, Voice Dialogue en Orgaan-opstellingen.

Een vrouw

die liefdevol verbonden is met haar eigen seksuele organen, omarmt en omhelst daarmee haar fysieke verbondenheid met de aarde. Het soms heftige vuur van haar hart kan nu worden verzacht door het diepe weten van het water. De interne beweging bij de vrouw is van beneden naar boven.

Een man

die vanuit zijn hart verbonden is met zijn seksuele organen, is goed verbonden met zijn eigen vitale stroom. De interne beweging van de man is naar beneden gericht; hij laat het hart pulseren in de creatieve kracht van de seksuele organen, hij brengt het vuur naar het water.

Het resultaat

door hart en seks te laten samengaan, sta je op een rijkere en rustiger wijze in de wereld, ook zonder partner. Je leert de geheimen van het gezond ouder worden, van behoud van fysieke kracht tot op hoge leeftijd en van emotionele rust.

Inge ontsluiert deze dagen de diepe geheimen die eeuwenlang binnen het Taoïsme bewaard en bewaakt bleven.

Inge Maassen is senior Healing Tao Teacher

Haar specialisme is het samenbrengen van hart en levensenergie. Sinds 1992 geeft zij les in Taoïstische technieken van onder meer deze vorm van “Healing Love”.

Zij organiseerde met Reinoud Eleveld en 4 anderen van 1996-2006 teacher trainingen voor het Nederlandse veld -zowel voor Healing Tao als voor Chi Kung- die afgerond werden met een teacher-training week.

Vanaf 2010 begeleidde zij een aantal jaren teacher trainingen in de Tao Garden in Thailand.

Zij vertaalde vier boeken van Mantak Chia in het Nederlands en schreef het boek Gevoelsbewust Bewegen met Denise Bloemen.

Binnen de Healing Tao ontwikkelde zij nieuwe 5-elementen technieken waaronder Orgaan-opstellingen en Voice-Dialogue gesprekken met de organen.

Website Inge Maassen.
Wanneer?

Woensdagen van 10.30uur tot 17.30uur

2024: een losse les op 23 oktober

2025: een serie op 22 januari – 19 februari – 19 maart – 16 april – 14 mei

Waar?

Castricum (op 5 min loopafstand van Station Castricum)

Voor wie geschikt?

Ieder (v/m) met interesse in de werking van het fysiek-energetische lichaam en ervaring met de magie van emotionele en spirituele veranderingen.

Kosten

Losse lesdag  € 150

De serie van vijf dagen  € 650