Gastenboek el momo

Door een eerdere miskraam en een moeilijke start tijdens mijn zwangerschap vond ik het heel lastig en eng om van mijn zwangerschap te genieten. Met hulp van Berteld ging dit steeds beter, zo fijn om er met haar over te kunnen praten. Het blijft een spannende tijd, maar ik heb er nu wel echt van kunnen genieten en kijk er heel fijn op terug.

Lorena

Wat heb ik me ontzettend alleen gevoeld de eerste 12 weken met onze kleine. Twaalf uur huilen overdag, het was verschrikkelijk omer in te zitten, niet gehoord door instanties, geen hulp. Er alleen voor staan…… Toen de medische oorzaak gevonden werd en er ritme kwam was ze een tevreden baby. Ze huilde niet meer, niet echt wel in mijn hoofd. Continu hoorde ik haar nog huilen. Het waren zware tijden. Tot ik getipt werd over begeleiding bij el Momo. Na de begeleiding door Berteld kan ik terugkijken op een periode die heftig was, maar het was wat het was. Bedankt Berteld.

Chantal

Chantal

Ik vind het heel emotioneel om te schrijven omdat er zo ontzettend veel emotie boven komt drijven. Een jaar geleden deed ik mezelf zoveel geweld aan. Een jaar geleden deed ik mijn kinderen letterlijk en figuurlijk pijn. Ik wist het allemaal niet meer. En daar was jij! Een jaar geleden nam ik voor het eerst plaats bij El Momo.

Ik ben ontzettend trots op wat ik het afgelopen jaar heb bereikt. Op wat ik van, of door jou heb geleerd. De ontwikkeling is groots geweest. Je weet niet half hoe vaak je nog door mijn hoofd spookt. En mij op lastige momentjes helpt!
De sessies met jou hebben mij de ruimte gegeven om het verleden het verleden te laten. Om mezelf niet langer over te pijnigen. Om te zijn wat ik wilde worden: een goede moeder. En na drie jaar is er eindelijk de ruimte gekomen voor een stukje heling en het vinden van mezelf. Wat mij de mogelijkheid geeft om mijn vleugels weer uit te slaan. Om ook op andere fronten te kunnen groeien.
Ik verlang minder van mezelf. Ik eis minder van mezelf. Ben vriendelijker voor mezelf. Ik geef mezelf de tijd om dingen te leren. Ik geef mezelf de ruimte om dingen niet te weten. Ik kan alles loslaten op het moment dat de stress toeslaat en dan drie stappen terug zetten. Ik kan mezelf bedwingen in onmachtige situaties. Soms lukt het even niet, maar dan straf ik mezelf niet meer.
De lessen zijn voor mij gigantisch. De resultaten enorm. En toch lijken ze er ingeslopen te zijn. Alsof er niks is gebeurd. En dat is het mooie van een jaar terugkijken. Dan zie je helder wat er eigenlijk allemaal is gebeurd in een hele korte tijd!
Als gezin zijn we ontzettend dankbaar voor alles wat er is gebeurd. Want we zijn als gezin gelukkig. En ik ben je ontzettend dankbaar voor de rol die je daar in hebt gespeeld.

Jolanda

Nadat ik al twee keer in de put ben geraakt door een verloren kindje zag ik na het nieuws van de 3e keer een foute echo niets meer zitten. Ik was echt klaar met het proberen een gezond kindje te krijgen, zwanger worden geen probleem maar vast houden is waarschijnlijk erg lastig.

Ik was na het horen van de missed abortion zo boos, teleurgesteld ,verdrietig en ik voelde me een sul. 24 jaar kerngezond en geen kind kunnen voldragen dat komt dan erg hard aan. De meesten meiden van mijn leeftijd hoor je er niet over het gaat gelijk goed en dat heb ik steeds in mijn hoofd.

De verloskundige in Alkmaar raadde door mijn extreme verdriet, geschiedenis en dat ik gelijk riep ik ben er klaar mee Berteld aan.

Ik zat vol hormonen en wilde eigenlijk rust en zeker niet er over praten, aangezien ik dit herkende van de vorige keer en dat, dat niet lekker heeft uitgepakt heb ik het advies maar aangenomen en met een diepe zucht Berteld gemaild.

Ons eerste gesprek ben ik met lood in mijn schoenen heen gegaan, zo pril en vol hormonen, ik wilde er het liefst niet meer over nadenken laat staan praten.

Ik zag Berteld en waarom..geen idee maar het voelde goed, ik heb nog nooit me zo fijn gevoeld tijdens zo'n vervelend gesprek, na het 1e gesprek voelde ik me opgelucht en heeft ze me advies gegeven en kon ik mijn ei kwijt aan iemand die meer kan begrijpen dan een andere hulpverlener.

Ik heb heel veel baad gehad bij het gesprek en ik zou andere vrouwen die zoiets meemaken El momo adviseren het lucht echt op.

Nogmaals ik ben niet de persoon die graag praat vooral niet met onbekende maar Berteld heeft me weer overeind gezet. Geweldig !

Marcella

Wat ziet dat er professioneel uit Berteld!

Rita
Zelf een reactie achterlaten?

Vul het onderstaande formulier in. Uw reactie wordt zichtbaar zodra deze is goedgekeurd